Nail Yavuzoğlu
2.1.1960 senesinde İstanbulda doğdu. Türk Musikisi Devlet Konservatuarını 1983 yılında bitirdi. 1984 yılında konservatuarda göreve başladı. 1988 yılında İ.T.Ü. Sosyal bilimler enstitüsü Musiki sanat dalında yüksek lisans programını, 1995 yılında ise İ.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bilim Dalı Doktora programını bitirdi. 2004 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Ses Kayıtları Anabilim Dalını Kurmuştur. Aynı okulda Kompozisyon Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. İspirtohane Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nda kurucu Şef, İ.B.B. Kent Orkestrası’nda CRR Big Band de şef ve kompozitör olarak çalışmış, halen CRR Caz Orkestrasında Şef ve Müzik Direktörü olarak, Modal Jazz Quartet, Istanbul All Star Jazz Band’de Piyano ve Bas sanatçısı olarak görev yapmaktadır.
Kitapları ;."Türk Müziği Ses Sistemi “ üzerine bir ön araştırma" (Türk müziği vakfı yayınları 1991), Caz müziğinde Akor Dizileri(Pan yayıncılık 1993), Org Metodu I- I(İnkilap Kitabevi 1992), Temel Piyano Eğitimi (İnkilap Kitabevi 1995), Temel Müzik Eğitimi I (İnkilap Kitabevi 1996), Türk Müziğinde Tanpereman - Makam Analizi ( Konservatuar yayınları 1997), 21.Yüzyılda Türk Müziği Teorisi (Pan yayıncılık 2008), Türk Müziğinde Makamlar ve Seyir Özellikleri (Pan yayıncılık 2009-2010), Okul Öncesi Piyano Eğitimi (İnkilap Kitabevi 2009), Uygulamalı Müzik Teorisi I (İnkilap Kitabevi 2010), Rölatif Absolut Kulak Eğitimi I (İnkilap Kitabevi 2010), Uygulamalı Müzik Teorisi 2 (İnkilap Kitabevi 2011 ), Poliritmik Solfej-I (İnkilap Kitabevi 2011), Türk Müziğinde Usuller ( Pan yayıncılık baskıda), Türk Makam Müziği ve Yeni Notasyon (İnkilap Kitabevi 2013), Türk Makam Müziği Teorisi ve Solfeji-I(İnkilap Kitabevi 2013)
Senfonik Orkestra ve Koro için Eserler: Yine Bir Gülnihal Teması Üzerine Varyasyon ( 1990), Kurtuluş Senfonisi ( 1993 T.R.T. Kurtuluş Savaşı Multivizyon gösterisine Fon müziği olarak yazılmış 3 bölümlü Fa Majör 1.senfoni ), Türk Müziği çalgıları ve Yaylı Sazlar Orkestrasına " Sonbahar " ( 1991 ), 12 Halk türküsünün senfonik eşliği ( 1992 ), Piyano için 3 noktürn ( 1995 ), Kıbrıs Belgeseli ( 3 bölüm K.K.T.C adına Yönetmen Süha ARIN 1998 ),
Denktaş’ın Fotoğrafları ( otobiyografi fon müziği Yönetmen Süha ARIN 1998 ), İzmir’in Kavakları türküsü üzerine orkestra için çeşitlemeler , “ İstanbul “ Tasviri müzik ( 1999 ), Big Band için düzenlenmiş Besteler: Bacchus, Betwixt and Between, Breathlessly,Circulation, Dream Vord, Follower, For Cansu, For Kaan, Mugam Up, Oriental #1, Owerturn, Own, Phenomenal, Relaxation, Restrict, Sensation, Sweetheart, Upstream, Waltz in İstanbul, Zodiacal Light, Big Band için düzenlenmiş Halk Türküleri ve Türk müziği serleri: Sen bu yaylaları yaylayamazsun, Batum, Maya dağdan kalkar kazlar, Uzun ince bir yoldayım, Fırat’ın suyu, Nihavend Longa, Nontet çin düzenlenmiş Besteler: Apprehensive, Oriental#2, Phoenix, Muggy, Orient Up, Tramp, Attention, Mugam Up, Kuartet için Besteler: A New, Attrition, Bight, Contrast, Dream Vord, Flying Ant, Keepsake, Motion, Oriental #3, Sentiment,
İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet konservatuarı Kompozisyon Bölümünde Yüksek Solfej, Armoni, Enstrümantasyon- Orkestrasyon, Kontrpuan-Füg, Türk Müziğinde Polifoni, Modern Armoni, İleri Müzik Teorisi, Ses Sistemleri, İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında Polifonide Yöntemler, Film Müziği, Doktora programında ; Modern yazım teknikleri, İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında; Müzik Tarihi, Özel Maltepe üniversitesi İletişim Fakültesinde; Müzik Tarihi, Radyoda Müzik Programcılığı, İletişim ve Müzik, dersleri vermiş ve vermektedir. İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans ve Sanatta yeterlik programlarında çok sayıda teze danışmanlık yapmıştır.
Proje geçmişi
Bu bölümde projenin geçmişini belirtebilir ve onu yaratmanızdaki gerekçenizi tanımlayabilirsiniz. Projenin kilometretaşlarını belirtebilir ve kullanıcılara bilgi verebilirsiniz.
Kullanıcılarımız
Burada tipik bir kullanıcı ve neden bu projenin onlar için önemli olduğunu tanımlayabilirsiniz . Ziyaretçilerinizi motive etmek iyidir, ki web sitenizi tekrar ziyaret etsinler.