CRR Caz Orkestrası & Selen Beytekin Konser
CRR Konser Salonu
https://www.crrkonsersalonu.org/?p=content_etkinlik&cl=etkinlikler&ay=10&i=421


''Kızıl ve altın sarısı sonbahar yapraklarının dökülüp pencere kenarlarında biriktiği, caz şarkıları söyleyeceğimiz güz mevsimlerinde buluşmak ümidiyle.''
‘’SONBAHAR’DA CAZ’’
ŞEF: Nail YAVUZOĞLU
SOLİST: Selen BEYTEKİN
CRR CAZ ORKESTRASI
Türk müzisyen ve kompozitörlerinin caz ve orkestra müziği içinde yerlerini alabilmeleri, dünya müziğine, geleneksel müziğimize ve kültürel birikimlerimize çağdaş, akademik ve araştırmacı bir gözle bakabilmekle mümkün olabileceği inancıyla CRR Bigband adıyla 2007 yılında yola çıkan orkestra, geçtiğimiz yedi yıl içinde 100’e yakın yeni eseri Türk Caz Müziği repertuvarına kazandırmıştır. Bu eserler Tonal, Modal (Makamsal) yapıda ve anonim olarak bilinen türkülerimizin orkestra düzenlemeleri şeklindedir. Eserlerin büyük bir kısmı, asırlardır teksesli olan müziğimize, çağdaşlaşma süreci içindeki çok sesli yaklaşıma yeni birer örnektir. 2013 yılında Bigband’e ilave edilen yaylı çalgılar grubuyla CRR Caz Orkestrası adını alan ve büyüyen orkestra, enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına katarak, her biri enstrümanında virtüöz olan orkestra elemanları ile, ulusal ve uluslararası solistleri, sanatseverlerle buluşturmayı hedeflemektedir.
SELEN BEYTEKİN
1987 senesinde İstanbul’da doğan Selen Beytekin,8 yaşında piyano eğitimi almaya başladı ve yeteneği sayesinde Piyanist Ergican Saydam`ın özel öğrencisi olarak müzik eğitimini konservatuvar ile eşdüzeyli olarak devam ettirdi. Lise yıllarında müziğe amatör olarak devam ederken bir yandan da A Capella korolarda söylemeye devam etti. Europian Voices A Capella korosunda Viyana Konservatuvarı şefi Vijay Uphadhaya ile özel olarak çalıştı. Mimari yapılara ilgisinden dolayı üniversitede (İTÜ) İnsaat Mühendisliği okudu ve aynı zamanda İTÜ Matematik Mühendisliği ile çift anadala başladı. İTÜ`de A Capella koro kurdu ve şefliğini üstlenerek yönetti. Üniversite 3. sınıfta tesadüfen bir tango gecesinde İlham Gencer ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak müzik hayatına atıldı. Aşkın Arsunan ve ekibiyle ilk kez sahne aldıktan sonra kendi projelerIyle müziğe devam etti. 2008 senesinde İTÜ İnşaat Mühendisliğini bitirdikten sonra İTÜ`de Mimarlık okumaya başladı. Master eğitimi yaparken bir yandan konser verip bir yandan da Türkiye`nin önde gelen mimar ve mühendisleri ile önemli projelerde calışmalarına devam etti.
Şu anda inşaat ve mimarlık alanında profesyonel olarak çalışmakta ve aynı zamanda müzik kariyerini de profesyonel olarak devam ettirmektedir.
Aşkın Arsunan, Volkan Öktem, Kent Mete, Kerem Görsev, Atilla Şereftuğ, Tony Jones, Ricci Benson, Neşet Ruacan, Eylem Pelit, İmer Demirer, Yahya Dai, Cağrı Sertel, Burak Bedikyan, Kağan Yıldız, Serkan Özyılmaz gibi değerli müzisyenlerle çalışmıştır.
Caz konserlerine Şenova Ülker (Trompet), Engin Recepoğulları (Saksafon), Uraz Kıvaner (Piyano), Ozan Musluoğlu (Kontrbas), Ferit Odman (Davul) `ın bulunduğu kendi altılısı (Sextet) ile devam etmektedir.
Sahne aldığı konserler ve mekanlar arasında Akbank Caz Festivali, Alanya Caz Festivali, İzmir Caz Festivali. Çukurova Senfoni Orkestrası, TRT Big Band (Hafif Müzik ve Caz Orkestrası), Alaçatı Caz Festivali, Altın Koza Film Festivali. İskenderun Kültür Sanat Festivali, Kanyon`da Caz, Uluslararası Caz Günü, Babylon, Nublu, Nardis, Oktoberfest, Balık Ekmek Caz gibi birçok festival ve mekan bulunmaktadır.